2023-07-28 17:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na annelerinin yanında kalan 0-6 yaş arasındaki çocuklar için yapılan oyun parkının duvarlarına Stencil Boyama tekniği ile çeşitli figürler resmedildi.

Park duvarlarına yapılan figürler AGÜ ve Başsavcılık arasında Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilir kalkınma amaçları (SKA) kapsamında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirildi.

Parkın duvarlarına resmedilen çeşitli hayvan, ağaç ve çeşitli çizgi film karakterleri, şablonlar kullanılarak, duvar boyama tekniği olan Stencil tekniği ile AGÜ’nün öğrenci, akademik ve idari personelden oluşan 20 kişilik bir ekip tarafından yapıldı.

Parkın açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “AGÜ bizim proje ortağımız, bu ortaklık birçok meyvesini verdi. O meyvelerden biri de şu anki parkımız ve bu parkımızın ihata duvarlarının böyle güzel ve çocukların hoşuna gidecek resimler ve grafiklerle donatılması oldu” dedi.

Başsavcı Korkmaz, parkın yapımında emeği geçen herkese ve proje ortağı olan AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’a da teşekkür etti.

Açılışa Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz, Cezaevi Savcısı Ahmet İhsan Koç, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, AGÜ Gençlik Fabrikası Müdürü Öğretim Görevlisi Bora Akince, Bünyan Cumhuriyet Savcılarının yanısıra Bünyan Cezaevi Müdürleri ve personelinin katıldı.